Welkom

Clootwijck is gelegen in het noordwesten van de provincie Noord Brabant, in het land van Heusden en Altena, tussen Almkerk en Woudrichem. Het landgoed maakt deel uit van het initiatief 'Clootwijckerbos" voor de inrichting van een nieuwe landgoederenzone.

Het landgoed is een economische eenheid waar wonen en werken dynamisch geintegreerd zijn in de natuurlijke omgeving. Bossages, singels en poelen op de stroomruggronden vormen de basis voor een grote verscheidenheid aan planten en dieren.

De bewerkte percelen zijn weilanden. akkerbouw, een hoogstam boomgaard en de biologische (demo) boomkwekerij Clootwijck Nurseries. Deze geven samen de natuurlijke omgeving de ruimte voor de (demo)imkerij van Clootwijck Apiaries.

In de bijgebouwen is naast de stallen en een werkplaats het zaken/diensten centrum Business Centre Clootwijk gevestigd, als belangrijke economische drager. Naast diensten verlening in de regio zijn hier diverse bedrijven gevestigd met uiteenlopende (inter)nationale activiteiten in de landbouw en voedingsmiddelen.

Het rijksmonument "Clootwijckhoeve" met zijn tuinen is volledig ingericht als prive voorgelegenheid. Als geintegreerde eenheid is Clootwijk open voor educatieve trajecten in de regio, zoals bijvoorbeeld het programma 'Van Luchtkasteel tot Dassenburcht' voor bassischolen.

Zoek

Disclaimer | Privacy